Strategia Uniunii Europene în ceea ce priveşte războiul din Ucraina "a eşuat" iar blocul comunitar ar trebui să creeze un plan B, deoarece ucrainenii nu vor câştiga pe linia frontului, a declarat vineri premierul Viktor Orban la radioul de stat ungar, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Viktor Orban, vorbind la Bruxelles, în marja unui summit UE, a declarat că există o "mare bătălie" în special în ceea ce priveşte sprijinul pentru Ucraina. Orban a spus că nu vede niciun motiv pentru ca Ungaria să impună contribuabililor săi să sprijine Ucraina.

UE urmează să decidă în decembrie cu privire la revizuirea bugetului 2021-27 în valoare de 1.100 de miliarde de euro (1.200 de miliarde de dolari), care este deja tensionat din cauza cheltuielilor de urgenţă în timpul pandemiei COVID şi de când Rusia a invadat Ucraina în 2022.

Executivul blocului a propus ca statele membre să contribuie mai mult la bugetele comune pentru a oferi 50 de miliarde de euro Ucrainei şi să cheltuiască alte 15 miliarde de euro pentru migraţie. O altă propunere ar urma să aloce 20 de miliarde de euro în ajutor militar pentru Ucraina.

"Am constatat că această propunere nu a fost elaborată în mod corespunzător şi nu era potrivită pentru a fi o bază pentru negocieri serioase, aşa că am respins-o", a declarat Orban. "A fost o mare bătălie, mai ales în ceea ce priveşte chestiunea ucraineană".

Orban a spus că cea mai mare problemă a fost că strategia Bruxelles-ului de a trimite bani şi ajutor militar Ucrainei pentru a o ajuta în lupta împotriva Rusiei a eşuat.

"Astăzi toată lumea ştie, dar nu îndrăzneşte să o spună cu voce tare, că această strategie a eşuat. Este evident că aceasta nu va funcţiona....ucrainenii nu vor  nu vor învinge pe linia frontului", a spus el, adăugând că este nevoie de un plan B şi de o estimare a costurilor pentru acesta.

"Odată ce vom şti cât costă, putem împărţi această povară între noi".

Naţionalistul Orban, care s-a confruntat constant cu Bruxelles-ul în ultimii 13 ani din cauza politicilor despre care criticii săi spun că au erodat valorile democratice din Ungaria, a declarat că este nevoie de o schimbare de conducere la Bruxelles la alegerile europene de anul viitor.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.