Premierul nord-coreean Kim Tok Hun s-a întâlnit joi cu ministrul rus al resurselor naturale, Aleksandr Kozlov, cu care a purtat discuţii, a anunţat presa de stat nord-coreeană. Întâlnirea a avut loc într-o "atmosferă amicală", în prezenţa altor oficiali de rang înalt din ambele ţări, inclusiv a ministrului rus al sporturilor, Oleg Matiţin, şi a ministrului nord-coreean al relaţiilor economice externe, Yun Jong Ho, a relatat agenţia de ştiri KCNA, preluată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moscova şi Phenianul şi-au intensificat cooperarea după ce liderii lor, Vladimir Putin şi Kim Jong-un, au avut o întâlnire în septembrie.

O delegaţie rusă condusă de Kozlov a sosit marţi în Coreea de Nord pentru o vizită şi a purtat discuţii cu omologii nord-coreeni pentru a extinde cooperarea în economie, ştiinţă şi tehnologie, a precizat KCNA. Delegaţia a vizitat, de asemenea, mai multe locuri din capitala nord-coreeană, inclusiv o expoziţie cu produse ale industriei uşoare, o expoziţie de artă şi un mare magazin, înainte de a părăsi oraşul pentru a se întoarce în Rusia joi, potrivit KCNA.

Coreea de Nord şi Rusia au negat orice tranzacţii cu arme, deşi Washingtonul a acuzat Phenianul că a furnizat echipamente militare Rusiei pentru a fi folosite în războiul său cu Ucraina, iar Moscova că a oferit sprijin tehnic militar Coreei de Nord.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.