Premierul Benjamin Netanyahu s-a văzut obligat să le ordone propriilor miniştri să participe luni la ceremonia de întâmpinare a preşedintelui american pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Acest ordin vine după ce premierul israelian a fost informat că mai mulţi miniştri şi lideri politici plănuiau să nu se prezinte pe aeroport, fiind nemulţumiţi de scurtarea ceremoniei de întâmpinare şi de faptul că nu vor avea ocazia să dea mâna cu Donald Trump, transmite The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jurnaliştii israelieni au dezvăluit că miniştrii au ameninţat că nu vor participa la ceremonie pentru că nu au fost incluşi în prima linie de oficiali care-l vor primi pe preşedintele Trump pe aeroportul internaţional Ben Gurion.

Însă, decizia de scurtare a ceremoniei de întâmpinare, care va include acum doar intonarea imnurilor şi un salut scurt între premierul israelian şi miliardarul republican, vine ca urmare a unei solicitări a Casei Albe.

Mulţi oficiali israelieni au criticat vizita preşedintelui american, susţinând că pare mai degrabă o vizită ocazională, care va dura aproximativ 26 de ore.

Donald Trump va sosi luni pentru o vizită ”val vârtej” în Israel şi Cisiordania, unde va discuta despre deblocarea negocierilor de pace atât cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, cât şi cu preşedintele palestinian Mahmud Abbas.

Aeronava Air Force One ar urma să aterizeze cu puţin timp înainte de ora prânzului pe aeroportul Ben Gurion, iar preşedintele american va fi însoţit în această vizită de fiica Ivanka Trump şi ginerele Jared Kushner, precum şi de Prima Doamnă a Statelor Unite.

După o scurtă ceremonie de întâmpinare, aceştia se vor îndrepta cu un elicopter guvernamental spre Ierusalim.

În timpul vizitei, preşedintele american va face o oprire de scurtă durată la Memorialul Holocaustului de la Yad Vashem, precum şi la Sfântul Mormânt, înainte de a cina cu Netanyahu şi de a merge la Zidul Plângerii.

Apoi, miliardarul republican urmează să se întâlnească marţi dimineaţă cu palestinianul Mahmud Abbas la Betleem, înainte de a zbura spre Roma.

”Voi discuta cu preşedintele Trump despre întărirea relaţiilor noastre primare şi statornice cu Statele Unite. Ne vom îmbunătăţi relaţiile de securitate, care se întăresc deja de la o zi la alta. De asemenea vom discuta planuri pentru a avansa pacea”, a declarat Netanyahu.

Această vizită va avea loc sub măsuri de securitate întărite, iar peste 10.000 de poliţişti sunt desfăşuraţi pentru a asigura securitatea în Israel.

Donald Trump va petrece o singură noapte în hotelul Regele David.

De asemenea, preşedintele american va fi protejat de ferestre, care sunt capabile să reziste la grenade şi gaze toxice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.