Premierul Theresa May are de gând să-i păstreze pe cei mai importanţi cinci miniştri din executiv în urma remanierii guvernametale, care ar urma să fie anunţată sâmbătă la Downing Street. Printre miniştrii care îşi vor păstra funcţia după eşecul conservatorilor se numără ministrul Finanţelor - Philip Hammond, ministrul Brexitului - David Davis, ministrul Apărării - Michael Fallon, ministrul de Externe - Boris Johnson, precum şi ministrul Internelor - Amber Rudd, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Amber Rudd a reuşit să-şi păstreze la limită circumscripţia, dar mulţi parlamentari conservatori nu au avut parte de acelaşi noroc în urma alegerilor anticipate convocate de premierul May pentru a-şi întări majoritatea parlamentară şi a-şi consolida mandatul înainte de începerea negocierilor pentru Brexit.

În schimb, premierul a pierdut majoritatea şi a anunţat negocierea unei coaliţii cu unioniştii nord-irlandezi de la DUP, care sugerează o implicare periculoasă a executivului central în situaţia din Irlanda de Nord.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Nu se vor mai face numiri în această seară”, a anunţat un reprezentat al biroului Theresei May.

Înainte de alegeri, analiştii politici susţineau că May ar putea să profite de oportunitatea de a-l elimina pe Hammon dacă va obţine o majoritatea în Camera Comunelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.