Premierul luxemburghez Xavier Bettel urmează să rămână spitalizat încă ”două până la patru zile”, din cauza persistenţei unor simptome covid-19, au anunţat luni serviciile sale, care evocă o stare ”gravă, dar stabilă”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Xavier Bettel, în vârstă de 64 de ani, care a intrat în carantină de la 27 iunie, după ce a fost diagnosticat bolnav de covid-19, a fost spitalizat duminică ”din precauţie”, din cauza unor dificultăţi respiratorii.

Internarea era prevăută iniţail să dureze 24 de ore, însă a fost necesar să fie prelungită luni, anunţă într-un comunicat cabinetul premierului.

”Starea medicală în prezent a premierului este considerată gravă, dar stabilă. Asftel, personalul medical a decis că este necesară o spitalizare pentru a fi ţinut sub observaţie, pe o durată estimată de două până la patru zile”, se precizează în comunicat.

Xavier Bettel ”repiră greu, dar nu este intubat”, a declarat AFP unul dintre colaboratorii acestuia.

Ministrul Finanţelor Pierre Gramegna a primit prin delegare semnătura premierului, în vederea unei ”garantări mai bune a continuităţii operaţionale”, se anunţă în comunicat.

Însă Xavier Bettel ”va continua să se ocupe de coordonarea lucrărilor guvernamentale şi îşi va asuma funcţia la distanţă”, dă asigurări cabinetul.

Liderul liberal a intrat la 27 iunie într-o carantină de zece zile, la mai puţin de 48 de ore după un summit european la Bruxelles, la care s-a întâlnit cu alţi lideri UE.

El prezenta, la summit, simprome uşoare de covid-19 - ferbră, dureri de cap.

Niciun alt participant la summit nu a fost considerat caz de contact, iar gesturi-barieră au fost respectate, anunţau atunci autorităţile din Marele Ducat.

Xavier Bettel a fost vaccinat cu prima doză de vaccin împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford la 6 mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.