Premierul israelian Naftali Bennett a fost testat pozitiv covid-19, anunţă luni Guvernul, în urma unei întâlniri, la Ierusalim, cu şeful diplomaţiei americane Antony Blinken, venit să asiste la o reuniune cu omologi din ţări arabe, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Premierul se simte bine şi îşi va continua programul prevăzut, de la domiciliu”, anunţă într-un comunicat biroul de presă.

Antony Blinken, care a sosit sâmbătă în Israel, s-a întâlnit duminică cu Naftali Bennett, după care s-a dus în Deşertul Negev, în sudul Israelului, unde s-a întâlnit cu şeful diplomaţiei israeliene Yair Lapid şi omologii lor din ţări arabe care şi-au normalizat relaţiile cu Israelul.

Antony Blinken şi Yair Lapid urmau să se întâlnească din nou, luni, cu omologii lor din Emiratele Arabe Unite (EAU), Maroc, Bahrain şi Egipt, potrivit acestui program.

Aceste întâlniri, la Sde Boker, o localitate în deşert, se concentrează asupra programului civil nuclar al Iranului.

Antony Blinken s-a întâlnit duminică, în afară de Yair lapid şi Naftali Bennett, cu preşedintele israelian Isaac Herzog şi cu ministrul israelian al Apărării Benny Gantz.

El s-a întâlnit, de asemenea, cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas la Ramallah, în Cisoordania ocupată.

Vizita lui Antony Blinken a fost marcată de un atac, duminică seara, în oraşul israelian Hadera (nord), soldat cu uciderea a doi poliţişti şi rănirea mai multor persoane.

Poliţia a anunţat că i-a ucis pe cei doi atacatori, arabi israelieni.

Acest atac a fost revendicat de către organizaţia jihadistă Statul Islamic (SI).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.