Premierul finlandez Sanna Marin, în vârstă de 36 de ani, a prezentat scuze, în urma unor critici vehemente, după ce un tabloid a publicat imagini în care apare într-un club de noapte din Helsinki, unde a petrecut de sâmbătă seara şi până duminică dimineaţa, la doar câteva ore după ce ministrul de Externe Pekka Haavisto a fost declarat pozitiv covid-19, iar ea un caz de contact, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea spune că şi-a lăsat telefonul de serviciu acasă, unde i-au fost trimise două SMS-uri prin care era îndemnată se se autoizoleze.

Premierul declară că secretarul de stat Henrik Haapajärvi i-a spus iniţial că directivele cu privire la covid-19 nu o obligă să se izoleze, în pofida faptului că s-a aflat în contact cu o persoană infectată.

”Ar fi trebuit să dau dovadă de mai mult discernământ şi să reverific directivele care mi-au fost date. Îmi pare cu adevărat rău că nu am înţeles ce trebuia să fac”, şi-a cerut scuze conducătoarea social-democrată într-o postare pe Facebook.

Opoziţia este cu atât mai critică, cu cât premierul nu a citit cele două SMS-uri care i-au fost trimise de către şeful securităţii Guvernului sâmbătă seara, în care i se transmitea să se izoleze.

Însă ea nu avea telefonul de serviciu cu ea la club, pentru că l-a lăsat acasă.

Un sondaj comandat de postul de televiziune MTV3 arată că două treimi dintre persoanele intervivate consideră această ieşire în clubul de noapte drept o ”greşeală gravă”.

În înregistrări video publicate de tabloidul finlandez Seiska, tânăra şefă a Guvernului este surprinsă, în seara respectivă, verificându-şi ceasul smart şi ţinând o cutie de bere în mână.

Epidemia, care s-a aflat mult timp la unul dintre cele mai scăzute niveluri în Finlanda, înregistrează în prezent recorduri în această ţară nordică, în care rata incidenţei a ajuns la 300 la 100.000 de locuitori.

”Sunt o reprezentantă a noii generaţii”, justifica Sanna Marin în octombrie, la televiziunea publică Yle, ”iar acest lucru se reflectă în felul în care muncesc şi trăiesc”.

În octombrie, în urma unor critici cu privire la organizarea unei petreceri la reşedinţa sa oficială, Sanna Marin a ţinut să le răspundă cu umor.

Premierul finlandez a publicat o fotografie pe Instagram care avea pe fundal un hit finlandez - ”hei, boom-boom-boomer, pune-ţi gheaţă în căciulă şi păstrează-şi sângele rece”.

Însă după noua controversă în care tânăra şefă de stat se află este mai puţin sigur că va scăpa prin umor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.