Premierul canadian Justin Trudeau intenţionează să organizeze alegeri anticipate pe 20 septembrie, în speranţa că va obţine aprobarea alegătorilor pentru planurile costisitoare ale guvernului destinate combaterii Covid-19, au declarat joi patru surse apropiate situaţiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trudeau ar urma să facă anunţul duminică, au declarat sursele, care au solicitat anonimatul având în vedere sensibilitatea situaţiei.

Consilierii lui Trudeau au declarat de luni de zile că liberalii aflaţi la guvernare vor face presiuni pentru organizarea unui vot înainte de sfârşitul anului 2021, cu doi ani înainte de termen.

Trudeau are doar un guvern minoritar şi se bazează pe alte partide pentru a-şi promova legislaţia. În ultimele luni, premierul s-a plâns de ceea ce el numeşte obstrucţia exercitată de opoziţie.

Liberalii au acumulat niveluri record de datorii din cauza cheltuielilor făcute pentru a proteja populaţia şi întreprinderile de Covid-19.

Aceştia intenţionează să injecteze în economie fonduri suplimentare de 100 miliarde de dolari canadieni (80 miliarde dolari SUA) - între 3% şi 4% din PIB - în următorii trei ani.

Trudeau a venit la putere în 2015 cu o majoritate din cele 338 de locuri în Camera Comunelor, dar în 2019 a ajuns în minoritate după ce au apărut fotografii vechi cu el cu faţa vopsită în neagru.

”Circumstanţele s-au schimbat masiv din 2019. Trebuie să ştim dacă canadienii susţin planurile noastre de redresare economică”, a spus una dintre surse.

Economia ar urma să revină la creştere în al treilea trimestru, iar Canada are în prezent unul dintre cele mai bune rate de vaccinare din lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.