Premierul britanic Rishi Sunak a plecat în Israel unde joi va avea discuţii cu liderii acestui stat, urmând să se deplaseze apoi în alte ţări din regiune pentru convorbiri suplimentare, a anunţat Downing Street, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul britanic a părăsit Londra miercuri seară şi urmează să aibă joi discuţii cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, şi cu preşedintele ţării, Isaac Herzog.

Downing Street a precizat că Sunak va călători apoi "într-o serie de alte capitale regionale", dar detaliile nu au fost făcute publice din motive de securitate şi din cauza situaţiei în schimbare rapidă din regiune.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Sunak va sosi în Israel la o zi după ce Joe Biden s-a întâlnit cu Benjamin Netanyahu la Tel Aviv. Preşedintele american trebuia să se întâlnească şi cu lideri arabi în Iordania, dar acest summit a fost anulat după explozia devastatoare de la spitalul Al-Ahli din Gaza, care ar fi făcut sute de victime şi pentru care palestinienii îi învinovăţesc pe israelieni.

"Fiecare moarte civilă este o tragedie. Şi prea multe vieţi au fost pierdute ca urmare a oribilului act de teroare al Hamas. Atacul asupra spitalului al-Ahli ar trebui să fie un punct de cotitură pentru ca liderii din regiune şi din întreaga lume să se unească pentru a evita o nouă escaladare periculoasă a conflictului. Mă voi asigura că Regatul Unit se află în prima linie a acestui efort”, a declarat Rishi Sunak înainte de a pleca spre Orientul Mijlociu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.