Premierul britanic Boris Johnson a declarat, joi, că preşedintele american Donald Trump ”a greşit în totalitate” atunci când şi-a încurajat susţinătorii să intre cu forţa, miercuri, în Capitoliu, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Aşa cum spuneţi, aşa cum sugeraţi, prin încurajarea oamenilor să intre cu forţa în Capitoliu, prin punerea la îndoială a rezultatului alegerilor libere şi corecte, consider că a greşit în totalitate”, a afimat Johnson într-o conferinţă de presă.

Premierul britanic a mai condamnat fără rezerve încurajarea oamenilor să se comporte într-un mod ruşinos, aşa cum s-a întâmplat la Capitoliu.

Patru persoane au murit şi cel puţin 14 persoane au fost rănite în timpul violenţelor produse miercuri la Capitoliu, unde membrii Congresului se reuniseră pentru a număra voturile din Colegiul electoral şi a confirma victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.