Pragul de două milioane de refugiaţi din calea ofensivei militare ruse în Ucraina urmează să fie depăşit ”azi” (marţi) sau ”mâine” (miercuri), estimează marţi Înaltul Comisar ONU pentru Refugiaţi Filippo Grandi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cred că vom depăşi pragul de două milioane azi sau poate, cel mai târziu, mâine”, declară într-o conferinţă de presă, la Oslo, Filippo Grandi.

”Nu se opreşte”, denunţă el.

Reprezentantul ONU a făcut aceste declaraţii după o vizită în România, Republica Moldova şi Polonia, trei ţări vecine cu Ucraina, invadată de Rusia la 24 februarie.

Războaiele din Balcani, în Bosnia şi Kosovo, au cauzat fluxuri uriaşe de refugiaţi, ”poate două-trei milioane, dar pe o perioadă de opt ani”, subliniază Înatul Comisar ONU.

”Aici este vorba despre opt zile”, subliniază Filippo Grandi.

”Alte regiuni ale lumii s-au confruntat cu acest lucru, însă în Europa este pentru prima oară după al Doilea Război Mondial”, dă el asigurări.

Rusia a promis să deschidă marţi - după mai multe tentative eşuate - culoare umanitare prin care să permită trecerea a mii de oameni din oraşpe ucrainene, aflate sub focul artileriei ruse de aproape două săptămâni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.