Cutia neagră a avionului militar american care s-a prăbuşit la sfârşitul lunii noiembrie în largul sud-vestului Japoniei cu opt persoane la bord a fost recuperată, a anunţat joi armata americană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Echipamente critice identificate de către oficialii de investigaţie au fost recuperate, inclusiv înregistratorul de voce şi date, denumit adesea 'cutia neagră''', a declarat un responsabil cu comunicaţiile din cadrul Comandamentului pentru operaţiuni speciale al forţelor aeriene americane (AFSOC).

"Echipamentul va fi transportat la laboratoare pentru extragerea datelor, care vor fi apoi analizate de AFSOC", a precizat aceasta, adăugând că se aşteaptă ca procesul de analiză să dureze "câteva săptămâni".

Corpurile a şapte membri ai echipajului au fost recuperate anterior, iar operaţiunile de căutare sunt încă în curs de desfăşurare pentru a-l găsi pe al optulea, a precizat AFSOC.

Osprey, un avion care poate decola şi ateriza vertical ca un elicopter şi zbura ca un avion, s-a prăbuşit la 29 noiembrie, nu departe de insula japoneză Yakushima, în timpul unei misiuni de antrenament.

Fiabilitatea acestui avion a fost mult timp subiect de dezbatere, din cauza mai multor accidente mortale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.