Portugalia urmează să trimită în perioada următoare 60 de militari în Mozambic, în urma unui atac revendicat de către gruparea Statul Islmaic (SI) la Palma, un oraş situat în nordul ţării, a anunţat ministrul portughez de Externe Augusto Santos Silva, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O echipă de aproximativ 60 de militari protughezi este pe cale să se pregătească (...). Ea va fi trimisă în săptămânile viitoare pe teren în Mozambic”, a declarat într-un interviu acordat televiziuniipublice portugheze RTP Augusto Santos Silva.

Gruparea Statul Islamic (SI) a anunţat luni că a preluat controlul asupra oraşului Palma, în nordul Mozambicului, ţinta unui atac-surpriză lansat de către jihadişti miercuri, soldat potrivit Apărării mozambicane cu zeci de morţi.

Într-un comunicat publicat pe unul dintre site-urile de propagandă SI, pe Telegram, gruparea jihadistă a anunţat luni că a vizat ”cazărmi militare şi cartiere generale ale Guvernului”, că a preluat ”controlul oraşului” Palma şi că a ucis zeci de militari ”din armata mozambicană şi creştini, inclusiv cetăţeni ai unor state cruciate”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.