Portugalia a prelungit, duminică, până la 15 aprilie restricţiile de călătorie către Spania, care ar fi trebuit să se încheie în acest weekend, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două ţări au impus controale la frontierele terestre şi fluviale la 28 ianuarie.

Ministerul portughez de Interne a precizat că restricţiile vor rămâne în vigoare încă 11 zile, însă măsurile nu îi împiedică pe cetăţenii portughezi sau cei care au rezidenţă în Portugalia să intre în ţară. Sunt exceptate şi vehiculele care transportă mărfuri, vehiculele de urgenţă, precum şi sezonierii care lucrează la frontieră.

Cetăţenii britanici, brazilieni şi cei sud-africani, unde au apărut tulpini mai contagioase ale coronavirusului, precum şi cei din alte ţări cu rata de infectare de peste 500 de cazuri la 100.000 de persoane trebuie să stea în carantină 14 zile dacă au intrat în Portugalia pe cale terestră.

Portugalia, care a raportat până acum 780.322 de cazuri de infectare cu Covid-19 şi 16.879 de decese cauzate de coronavirus, a început să ridice unele dintre restricţii după o perioadă de trei luni de lockdown. Luni, se vor redeschide muzeele, şcolile şi terasele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.