Portavionul Charles de Gaulle pleca marţi de la Toulon, după mai bine de 18 luni de revizie, într-o misiune către estul Mării Mediterane şi Oceanul Indian, au constatat jurnalişti AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După 18 luni de oprire tehnică majoră, destinată unei refaceri profunde a sistemelor sale de armament, peste 2.000 de femei şi bărbaţi se îmbarcă pe Charles de Gaulle, care poate primi de-acum 30 de (avioane de tip) Rafale şi două Hawkeye”, precizează Ministerul Armatelor într-un comunicat.

Ministrul Florence Parly urma să ia cuvântul în faţa echipajului, în largul Toulon.

Grupul aeronaval în care este desfăşurat Charles de Gaulle cuprinde, de asemenea, o fregată de apărare aeriană, o fregată multirol, un bastiment de comandament şi alimentare cu carburant şi un submarin nuclear de atac.

Grupul urmează să facă parte, timp de o lună, din cadrul coaliţiei internaţionale contra grupării Statul Islamic (SI), din partea franceză a acesteia - Operaţiunea Chammal - mai precizează ministerul.

Grupul aeronaval constituit în jurul Charles de Gaulle urmează să participe, în mai, la exerciţiul fraco-egiptean "Ramses", iar apoi la exerciţiul franco-indian "Varuna", în iulie, dar şi la un exerciţiu împreună cu Marina japoneză, în Oceanul Indian.

Însă nu s-a prevăzut ca el să duscă în Marea Chinei de Sud, unde revendicări ale Beijingului vizând mai multe insule creează tensiuni cu ţări vecine, peciza în februarie un purtător de cuvânt al Ministerului Armatelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.