Popularitatea preşedintelui francez Emmanuel Macron a crescut din nou, după ce în vară avusese loc o scădere dramatică, informează Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform unui sondaj de opinie efectuat de institutul IFOP, publicat în Journal de Dimanche, 52% dintre respondenţi s-au declarat mulţumiţi de activitatea lui Macron. Este o creştere semnificativă faţă de cota de 40% din august, doar în ultima lună popularitatea preşedintelui francez crescând cu şase puncte.

Journal de Dimanche a scris că o asemenea revenire este „fără precedent” pentru un preşedinte francez.

„Niciunul dintre predecesorii săi nu au putut să se ridice dintr-un asemenea val de nepopularitate”, a spus Frederic Dabi, directorul-general adjunct al IFOP.

După victoria în alegerile prezidenţiale din mai, popularitatea lui Macron a scăzut dramatic în urma unor măsuri nepopulare de a scădea taxele pentru bogaţi şi de a reforma codul muncii. Situaţia a fost atât de sumbră încât a fost descris ca fiind cel mai nepopular preşedinte francez după patru luni.

De asemenea, popularitatea prim-ministrului Eduouard Philippe a crescut, ajungând la 54%, conform sondajului IFOP.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.