Comandanta pompierilor din Londra apreciază că va fi un miracol dacă vor fi găsiţi supravieţuitori în urma incendiului din blocul turn de locuinţe sociale soldat cu 12 morţi şi a anunţat că pompierii nu au căutat încă în întregime cele 24 de etaje ale clădirii, relatează The Associated Press şi Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile au anunţat că se aşteaptă ca bilanţul morţilor să crească.

Dany Cotton a declarat pentru Sky News că autorităţile nu se aşteaptă să mai găsească supravieţuitori ai sinistrului.

Ea a apreciat că este prea devreme să speculeze despre modul cum a pornit incendiul.

Cotton a anunţat joi dimineaţa că pompierii au stins, în sfârşit, ultimele focare ale incendiului şi că încearcă să securizeze împrejurimile clădirii cu scopul de a trece la o căutare amănunţită.

Centre comunitare din Londra au fost copleşite de donaţii destinate persoanelor care au rămas fără locuinţe.

Au fost donate atât de multe alimente, încălţăminte şi alte bunuri, încât centrele, bisericile şi moscheile au fost nevoite să înceapă să refuze noi donaţii.

Cel puţin 12 persoane au murit, iar alte câteva zeci au fost spitalizate în urma sisnistrului din noaptea de marţi spre miercuri.

Afişe cu persoane date dispărute au fost lipite în întregul cartier North Kensington, în nordul capitalei britanice.

Maestrul bucătar Jamie Oliver a oferit mâncare supravieţuitorilor la unul din localurile sale din zonă.

Optsprezece răniţi se află în continuare în stare critică.

Cauza incendiului face obiectul unei anchete, însă o asociaţie a chiriaşilor Grenfell Tower a semnalat de ani de zile probleme cu privire la riscul unor incendii.

Peste un milion de lire sterline au fost strânse în vederea ajutorării victimelor dramei, iar voluntari şi asociaşii de binefacere au muncit până târziu pentru a asigura cazare şi mâncare oamenilor rămaşi fără locuinţă.

Potrivit Reuters, pompierii nu au reuşit să caute amănunţit la toate cele 24 de etaje ale clădirii, a anunţat joi Cotton, care a precizat că nu este sigur ca pompierii să caute către zidurile externe ale clădirii.

”Unele dintre structurile interne nu sunt considerate sigure în acest moment, însă centrul este, aşa că pompierii mei au ajuns până la ultimul etaj noaptea trecută (de miercuri spre joi). Ei au efectuat căutările iniţiale de la uşă”, a declarat ea pentru ITV.

”Aşadar, deşi am fost acolo, nu am reuşit să efectuăm o căutare completă, iar până clădirea nu este sigură nu vreau să risc siguranţa pompierilor mei în acest moment”, a spus ea.

Cotton a precizat că specialişti în monitorizarea structurilor şi în căutare şi salvare urbane urmează să inspecteze clădirea joi, iar după ce va fi declarată sigură vor avea loc căutări complete.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.