Statele Unite rămân ”profund îngrijorate” de acţiunile Turciei în estul Mediteranei, a declarat sâmbătă secretarul de Stat Mike Pompeo, care a cerut o soluţie diplomatică pentru această criză, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tensiunile din estul Mediteranei s-au amplificat din cauza pretenţiilor pentru apele teritoriale dintre Turcia, Grecia şi Cipru, în zone considerate că ar fi bogate în resurse naturale.

”Ţările din regiune trebuie să îşi rezolve dezacordurile, inclusiv cele referitoare la securitate şi resursele energetice şi problemele maritime, pe cale diplomatică şi paşnic”,  afirmat Pompeo sâmbătă seara, în drum spre Cipru, unde s-a întâlnit cu preşedintele Nicos Anastasiades.

Pompeo a mai spus că ”tensiunile militare crescute nu ajută pe nimeni, doar pe adversaţii care vor să vadă diviziuni în unitatea transatlantică”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.