Secretarul de Stat american Mike Pompeo a declarat duminică, la emisiunea This Week de la ABC, că există “dovezi enorme” că noul coronavirus are ca origine un laborator din Wuhan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat de moderatoarea emisiunii dacă a văzut ceva care să îi ofere convingerea că virusul are ca origine un laborator din Wuhan, Pompeo a răspuns: “Martha, sunt dovezi enorme că acolo a început. Am spus de la început că acesta este un virus cu originea în Wuhan, China. Cred că toată lumea vede asta acum. China a mai infectat lumea în trecut şi a operat laboratoare care nu se ridică la nivelul necesar. Nu este prima dată când lumea este expusă virusurilor ca urmare a unor greşeli de la acel laborator din Wuhan. Trebuie să se facă verificări ca să fim siguri, dar vă pot spune că sunt dovezi semnificative că acesta a venit de la acel laborator din Wuhan”.

Mike Pompeo a mai afirmat, când a fost întrebat dacă el crede că este un virus creat de om sau modificat genetic: “Cei mai buni experţi par să gândească până acum că este creat de om. Nu am motive să nu îi cred în acest moment”.

Joi, Donald Trump a declarat că se gândeşte la noi taxe contra Beijingului după ce, potrivit preşedintelui american, a devenit sigur că noul coronavirus a provenit dintr-un laborator din Wuhan şi nu dintr-o piaţă locală de animale.    

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.