Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a acuzat din nou China, vineri, că disimulează adevărul despre originea reală a Covid-19, în timp ce o echipă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a ajuns, joi, la Wuhan pentru a ancheta subiectul, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secretarul de stat american a afirmat că maladii asemănătoare Covid-19 circulau deja din toamna lui 2019 printre personalul institutului de virusologie din Wuhan, oraş unde a fost depistat Covid-19 pentru prima dată.     

Mike Pompeo a îndemnat echipa OMS să "pună presiune pe guvernul chinez" cu privire la această "nouă informaţie". 

"Guvernul Statelor Unite are motive să creadă că mai mulţi cercetători din interiorul Institutului s-au îmbolnăvit în toamna lui 2019, înainte de identificarea primului caz de epidemie, cu simptome compatibile cu acestea, odată cu Covid-19, şi boli sezoniere obişnuite", a afirmat el. 

Potrivit lui Mike Pompeo, această informaţie este contradictorie cu afirmaţiile potrivit cărora niciun membru al personalului Institutului nu a contractat Covid-19 sau virusuri asociate. 

"Beijingul continuă astăzi să nu ofere informaţii vitale de care oamenii de ştiinţă au nevoie pentru a proteja lumea de acest virus mortal şi de viitorul", a susţinut el.                

Covid-19 a fost depistat pentru prima dată la Wuhan, la sfârşitul anului 2019, şi s-a răspândit în lume provocând moartea a peste 2 milioane de oameni şi contaminând zeci de milioane de persoane. 

OMS asigură că locul de a fost transmis virusul de la animale la om este esenţial pentru a preveni viitoare epidemii. 

Administraţia lui Donald Trump a spus de mai multe ori că responsabilă de epidemia de Covid-19 este China. În SUA sunt 390.000 de victime ale acestei maladii. Preşedintele american a afirmat de mai multe ori că noul coronavirus este "virusul chinez".  

Cu câteva zile înainte de încheierea mandatului său, Mike Pompeo i-a atacat pe liderii principali din China, Iran şi Cuba. 

Şeful diplomaţiei americane a afirmat că Iranul a devenit "noua bază a Al-Qaida", o acuzaţie pusă la îndoială de experţi şi de care Teheranul a răs. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.