Preşedintele polonez Andrzej Duda a discutat cu omologul său chinez Xi Jinping despre eventualitatea ca Polonia să cumpere doze ale unui vaccin împotriva covid-19 chinezesc, potrivit şefului său de cabinet, citat de agenţia poloneză de presă PAP, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vaccinul produs de către laboratorul chinez Sinopharm nu a fost validat încă de către Agenţia Europeanăa Medicamentului (EMA), însă Ungaria a devenit săptămâna trecută primul stat membru UE care a început să-l administreze, în vederea unei accelerări a campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus.

”La cererea premierului Mateusz Morawiecki, preşedintele a ridicat, de asemenea, problema unei cooperări între Polonia şi China în lupta împotriva pandemiei covid-19, inclusiv posibilitatea ca Polonia să cumpere vaccinuri produse în China”, a declarat Krzysztof Szczerski, potrivit PAP.

Şeful de cabinet al lui Duda a pecizat că noi discuţii sunt necesare înaintea unei eventuale achiziţii a acestui vaccin chinezesc.

La fel ca alte state membre UE, campania de vaccinare împotriva covid-19 a Poloniei a încetinit, din cauza unor întârzieri în livrarea vaccinurilor AstraZeneca-Oxford şi Pfizer-BioNTech.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.