Polonia va cere Uniunii Europene rambursarea pentru orice tancuri Leopard pe care le va trimite în Ucraina, a declarat marţi premierul polonez, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un interviu acordat televiziunii poloneze TVN, premierul Mateusz Morawiecki a declarat că această cerere va fi "un alt test al bunăvoinţei Uniunii Europene" şi a adăugat că speră că solicitarea Varşoviei va primi un răspuns pozitiv din partea UE.

Guvernul german a primit cererea poloneză de a exporta în Ucraina tancuri de luptă Leopard 2 de fabricaţie germană, a declarat un purtător de cuvânt pentru CNN.

Berlinul a rezistat până acum solicitărilor Poloniei, SUA şi a altor câteva ţări NATO de a transfera tancurile Leopard în Ucraina sau de a autoriza alte ţări să trimită o parte din tancurile lor germane la Kiev.

Această poziţie a dus la o dispută de câteva săptămâni între liderii germani şi polonezi, Morawiecki acuzând Germania că "pierde timpul" prin faptul că nu a luat o decizie.

"Ne pregătim decizia şi aceasta va veni foarte curând", a declarat marţi ministrul german al apărării, Boris Pistorius, în timpul unei conferinţe de presă comune cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, adăugând că, în cazul în care decizia este de a trimite tancurile, Germania ar putea "acţiona foarte curând".

CITEȘTE ȘI UPDATE-Aliaţii Ucrainei pot ”începe să formeze” ucraineni pentru a folosi tancuri de tip Leopard, anunţă Berlinul. Polonia anunţă că a trimis Germaniei o cerere de autorizare a reexportării acestui tip de tanc în Ucraina

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.