Polonia îşi revizuieşte supravegherea instalaţiilor sale de gaz şi petrol şi a altor locaţii strategice, după un incident ciudat, petrecut în weekend, când trei scafandri străini a trebuit să fie salvaţi din apropierea unui port petrolier cheie, unde nu erau autorizaţi să se afle, a anunţat premierul Mateusz Morawiecki, potrivit Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Mateusz Morawiecki a mai spus că a cerut serviciilor de securitate să întocmească un raport detaliat cu privire la incident.

Pe de altă parte, poliţia din nordul Poloniei este în centrul unui scandal, pentru că i-a eliberat pe cei trei scafandri salvaţi din apropierea portului petrolier Gdansk fără a le lua un interogatoriu detaliat. Experţii în securitate spun că prezenţa scafandrilor în zona sensibilă a Golfului Gdansk, la sfârşitul săptămânii trecute, este de natură să stârnească îngrijorare, având în vedere tensiunile cu Rusia pe tema livrărilor de energie şi incidentul petrecut în urmă cu câteva luni la gazoductele submarine Nord Stream, care au fost aruncate în aer în Marea Baltică.

Scafandrii prinşi în Polonia aveau documente de identitate spaniole.

Potrivit presei poloneze, ei au fost salvaţi duminică dimineaţă în zori, după ce au trimis un mesaj de ajutor în momentul în care mica lor ambarcaţiune neînregistrată s-a defectat pe timp de furtună. Aceştia erau echipaţi cu echipament profesional de scufundare şi au declarat că erau în căutare de chihlimbar, dar nu a fost găsită niciun fel de astfel de mostră în barcă. În orice caz, ei nu aveau permisiunea de a efectua scufundări în golf.

În ciuda unui nivel ridicat de securitate introdus în întreaga Polonie ca urmare a sprijinului ţării pentru Ucraina vecină, poliţia i-a eliberat pe bărbaţi. Acest lucru a ridicat semne de întrebare, mai ales pentru că numerele de telefon pe care le-au dat s-au dovedit a fi inactive.

Foto: Twitter
Foto: Twitter
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.