Polonia instalează o barieră la frontiera cu enclava rusă Kaliningrad şi un ”perimetru de securitate”, a anunţat premierul polonez Mateusz Morawiecki într-o vizită la Bartoszyce, la 60 de kilometri de enclavă, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Implementăm măsuri de protecţie adecvate de-a lungul întregii fîşii de frontieră - fizice şi electronmice”, a anunţat sâmbătă Mateusz Morawiecki.

”Estea ceea ce se numeşte perimetru. Dezvoltăm acest perimetru”, a subliniat el.

”Vom consolida şi prezenţa grănicerilor, a tuturor serviciilor. Această prezenţă a fost deja consolidată, dar vom continua acest proces”, a anunţat el.

Polonia instalează o barieră la frontiera sa cu enclava rusă Kaliningrad.

Presa poloneză scrie că fragmente misterioase ale unui ”obiect militar” descoperite într-o pădure situată în apropiere de oraşul Bydgoszcz, situat la aproximativ 200 de kilometri de Bartoszyce, provin de la teste ale unor sisteme de apărare aeriană efectuate de către Polonia.

Însă această descoperire alimentează temeri cu privire la faptul că ”obiectul” respectiv ar fi fost tras din străinătate, în pofida faptului că a fost găsit într-o zonă situată la sute de kilometri faţă de frontierele Poloniei cu Ucraina sau cu Belarusul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.