Premierul polonez Beata Szydlo l-a acuzat vineri pe liderul de la Elysee, Emmanuel Macron, de aroganţă şi lipsă de experienţă, în replică la declaraţiile sale privind izolarea Varşoviei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Îl sfătuiesc pe preşedinte să se arate mai concilian (…). Poate că declaraţiile sale arogante sunt datorate lipsei sale de experienţă”, a scris şefa Guvernului de la Varşovia într-un comunicat transmis Reuters.

„îl sfătuiesc pe preşedinte să se concentreze pe afacerile ţării sale; poate că poate obţine aceleaşi rezultate economice şi acelaşi nivel de securitate pentru cetăţenii (francezi – n.r.) ca cele garantate în Polonia”, a adăugat ea, subliniind că Macron “nu va decide viitorul Europei”.

Anterior, într-o conferinţă de presă comună cu miniştrii de Externe român şi turc, şeful diplomaţiei poloneze  a declarat că Varşovia nu se confruntă cu izolare internaţională şi l-a acuzat pe preşedintele francez Emmanuel Macron că nu reuşeşte să urmărească evoluţiile din Europa Centrală.

“Astăzi (vineri – n.r.) găzduim o reuniune importantă, aşa că preşedintele Macron nu urmăreşte cu atenţie ştirile, nu ştie ce se întâmplă în această parte a Europei. Dar se întâmplă astfel de lucruri uneori”, a adăugat el.

Declaraţia vine după ce Emmanuel Macron a criticat vineri, în mod vehement, refuzul polonez de a înăspri directiva cu privire la munca detaşată, pe care a catalogat-o drept ”o nouă eroare” a Varşoviei care, în opinia preşedintelui francez, se plasează ”la marginea” Europei în ”numeroase subiecte”.

Liderul de la Elysee a apreciat că polonezii merită mai mult decât un Guvern care trădează valorile europene.

”Polonia nu este prin nimic ceea ce defineşte direcţia Europei”, a spus el într-o conferinţă de presă la Varna, în Bulgaria, în ultima zi a unui turneu în Europa de Est.

Macron a întreprins acest turneu în Austria, România şi Bulgaria cu scopul de a obţine susţinere faţă de o reformare a directivei.

Premierul polonez Beata Szydlo a declarat joi că Varşovia refuză ”până la capăt” o reformă a directivei, ”în interesul muncitorilor polonezi”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.