Polonia urmează să cumpere sisteme americane de apărare antiaeriană de tip PATRIOT - care şi-au dovedit eficienţa în Ucraina împotriva atacurilor aeriene ruseşti - în valoare de 15 miliarde de dolari, potrivit unui acord dezvăluit de către Pentagon, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Defense Security Cooperation Agency (DSCA), o agenţie din cadrul Departamentului american al Apărării, a anunţat miercuri că această vânzare prevede până la 48 de lansatoare de tip Patriot PAC-3 şi până la 644 de rachete, dar şi radare.

Potrivit DSCA, Departamentul de Stat american, care autorizează exportul de armament american, a aprobat această vânzare.

”Vânzarea, aşa cum este propusă, va îmbunătăţi  capacitatea de apărare a Poloniei împotriva eachetelor şi va contibui la obiectivele Poloniei de a-şi actualiza capacităţile şi de împinge mai departe interoperabilitatea cu Statele Unite şi alţi aliaţi”, anunţă într-un comunicat agenţia.

Sistemele de de tip PATRIOT sunt concepute pentru a funcţiona inclusiv împotriva unor rachete şi aeronave cu viteză mare.

Ele s-au dovedit foarte eficiente în Ucraina, unde apără teritoriul Kievului de atacuri aeriene ruseşti, inclusiv de rachete balistice tactice şi rachete hipersonice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.