Guvernul polonez solicită noi măsuri punitive împotriva Rusiei pentru a menţine presiunea economică asupra Moscovei să pună capăt invaziei sale din Ucraina, conform dpa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Din punctul nostru de vedere, un al şaptelea pachet de sancţiuni trebuie impus cât mai curând posibil. Trebuie să menţinem presiunea", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului polonez de Externe, Lukasz Jasina, pentru ziarul german Welt am Sonntag, înaintea întâlnirii de luni a miniştrilor de Externe ai UE la Luxemburg.

"Mergem înainte, ne bucurăm de sprijinul partenerilor noştri baltici şi sperăm că şi ceilalţi europeni vor fi de acord cu sancţiuni mai dure împotriva Rusiei", a adăugat Jasina.

Ministrul adjunct de Externe al Poloniei Marcin Przydacz a declarat pentru Welt am Sonntag că cel de-al şaselea pachet de sancţiuni "a lovit puternic Rusia". "Dar încă nu am reuşit să-l slăbim suficient pe Putin şi maşina lui militară. Avem nevoie de sancţiuni suplimentare şi mai dure". 

Polonia face lobby pe lângă partenerii săi europeni pentru sprijinirea celui de-al şaptelea pachet de sancţiuni, a spus Przydacz, adăugând: "Trebuie să acţionăm în mod coordonat ca europeni".

Întrebat ce sancţiuni suplimentare ar putea conţine un al şaptelea pachet de la Bruxelles, Przydacz a răspuns: "Vrem să oprim complet exporturile de tehnologie europeană către Rusia”. Aceasta ar trebui să includă produse civile care ar putea fi utilizate şi în scopuri militare, a adăugat el, subliniind că UE trebuie să "acţioneze mai puternic împotriva băncilor ruse şi împotriva canalelor de propagandă şi dezinformare ruse”.

Cele 27 de state membre UE au adoptat al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei la începutul lunii iunie. Printre alte lucruri, prevedea un embargo de amploare pe petrol, interzicerea mai multor instituţii de presă din Rusia din Europa şi excluderea celei mai mari bănci din Rusia, Sberbank, din reţeaua de comunicaţii financiare Swift.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.