Polonia a reţinut încă un presupus membru al unei reţele de spionaj rusesc, un cetăţean din Belarus, ridicând la 16 numărul total de persoane arestate în cadrul acestei anchete, a declarat vineri ministrul de interne Mariusz Kaminski, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"(Agenţia de securitate internă) ABW a reţinut încă o persoană, deja a şaisprezecea, suspectată de participare la o reţea de spionaj rusă", a scris Kaminski pe platforma socială X.

"Belarusul Mihail A. a luat parte la operaţiuni de recunoaştere a instalaţiilor militare şi a porturilor. De asemenea, el a desfăşurat activităţi de propagandă pentru Rusia. A fost luat în custodie", a precizat ministrul.

Serviciul de presă al ministrului-coordonator al serviciilor de informaţii şi de securitate din Polonia a precizat într-un comunicat că bărbatul a venit în Polonia în 2021, după ce a petrecut mai mulţi ani în Rusia, inclusiv şase ani în închisoare. "Dovezile în acest caz sugerează că el a fost plătit în mod regulat pentru executarea unor sarcini menite să submineze securitatea internă şi externă a Poloniei", arată comunicatul.

"Individul din Belarus s-a recunoscut vinovat pentru o parte din acuzaţii. El a fost acuzat de participare la activitatea unor servicii de informaţii străine îndreptată împotriva Poloniei. În urma deciziei instanţei, acesta a fost arestat preventiv pentru o perioadă de trei luni", a precizat serviciul de presă.

Centru pentru livrările militare occidentale către Ucraina, Polonia spune că a devenit o ţintă majoră a spionilor ruşi şi acuză Rusia şi Belarusul vecin că încearcă să o destabilizeze.

"ABW continuă să investigheze mai multe detalii despre activitatea reţelei de spionaj menţionate şi să identifice toate persoanele legate de grup şi, prin urmare, nu exclude posibilitatea unor noi arestări în viitor", se arată în declaraţia Ministerului de Interne.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.