Poliţistul Florian M., în vârstă de 38 de ani, inculpat cu privire la moartea lui Nahel, un tânăr în vârstă de 17 ani ucis prin împuşcare cu un glonţ în cap la un control rutier, declanşând revolte urbane în întreaga Franţă, a fost eliberat miercuri, şi plasat sub control judiciar, declară Le Figaro o sursă de la Parchetul din Nanterre, care confirmă o dezvăluire a postului France Inter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Florian M. are interdicţia de a apărea în Nanterre, de a obţine o armă sau de a intra în contact cu vreo parte civilă sau vreun martor în dosar.

Magistratul însărcinat cu dosarul a apreciat că nu mai este necesar ca poliţistul să se afle în detenţie, la izolare, deoarece audierea tuturor părţilor s-a încheiat.

Poliţistul se afla în detenţie provizorie de la 29 iunie, când a fost inculpat cu privire la ”omucidere voluntară”.

Acest motociclist din cadrul poliţiei este suspectat de faptul că a tras focul armă care l-a ucis pe Nahel, la Nanterre, în urma refuzului minorului de a se supune.

Inculpatul a contestat plasarea în detenţie provizorie la 6 iulie, o contestare respinsă de camera de instrucţie.

El a făcut apel, care a fost respins la 10 august.

În toamnă i-a fost respinsă o nouă cerere de eliberare. o decizie contestată în apel de către avocatul său, care a condus la eliberarea poliţistului miercuri.

”Prin decizia de la 15 noiembrie 2023, judecătorii de instrucţie au decis să-i facă dreptate, apreciind că criteriile legale ale detenţiei provizorii a poliţistului încarcerat de la 29 iunie 2023 nu par să mai fie îndeplinite în această etapă a anchetei”, a confirmat parchetul din Nanterre.

Avocatul funcţionarului, Laurent-Franck Liénard, declară Le Figaro că o decizie era aşteptată săptămâna aceasta, dar că nu este în măsură să prezinte elemente imediat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.