Îmbrânceli au avut loc vineri între poliţia israeliană şi credincioşi musulmani care vor să se roage la Mocheea Al-Aqsa, în Oraşul Vechi, la Ierusalim, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un grup de poliţişti israelieni puternic înarmat, staţionat la o intrare lângă Poarta Leului a împins în mod agresivi palestinieni cu bastoane.

Persoane întoarse din drum declară CNN că poliţiştii nu le-au prezentat niciun motiv pentru care nu le lasă să ia parte la rugăciunea de vineri.

”Cheful poliţiştilor” este factorul deciziv, declară ei CNN.

Postul american scrie că o echipă a asistat la numeroase incidente în care poliţişti israelieni au împins oameni care se apropiau de intrare şi întrebau de ce nu li se permite accesul.

Este vorba în principal despre femei în vârstă, precizează CNN, care subliniază că nu a văzut niciun credincios care să declanşeze vreo altercaţie sau să încerce să intre cu forţa în moschee.

Întrebaţi de CNN de ce nu lasă anumite persoane să intre în moschee, poliţiştii israelieni nu au răspuns.

CNN scrie că între poliţişti par să existe dezacorduri cu privire la persoanele pe care să le lase să treacă sau nu.

După ce au asistat la împingerea unei femei în vârstă de către poliţişti, aceştiau au cerut echipei CNN să plece din zonă şi i-au împins pe jurnalişti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.