Poliţiile din şase oraşe germane au anunţat marţi încetarea alertei, după evacuarea şi percheziţiei primăriilor din aceste localităţi, în urma primirii simultane a unor e-mailuri care ameninţau cu atentate cu bombă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sute de angajaţi au fost nevoiţi să părăsească clădirile vizate.

În urma percheziţiilor efectuate de forţele de ordine, niciun exploziv nu a fost găsit, potrivit unor servicii de poliţie şi presei germane.

Oraşele vizate sunt Augsburg (sud), Rendsburg (nord), Kaiserslautern şi Neunkirchen (vest), Göttingen (centru) şi Chemnitz (est), potrivit unei liste stabilite de AFP.

Un perimetru în jurul primăriilor a fost instituit în vederea percheziţiilor, iar unele străzi au fost blocate, la Kaiserslautern, Neunkirchen, Augsburg şi Göttingen.

La Augsburg şi Göttingen, transportul în comun a fost afectat de operaţiunile poliţiei.

Un marş a fost anulat la Chemnitz.

Oraşul Heilbronn, în sudul ţării, a primit, de asemenea, un e-ail de ameninţare, însă mesajul a fost clasificat drept ”neserios” şi nu a efectuat percheziţii.

Acest val de evacuări are loc la zece zile după ce presa germană a dezvăluit că un mare număr de instituţii şi personalităţi a primit în ultimele luni e-mailuri de intimidare care evocă nazimul, inclusiv ameninţări cu moartea şi atacuri cu bombă.

Aceste e-mailuri erau semnate cu formule precum ”Ofensiva naţional-socialistă”, ”Wehrmacht” - numele armatei în perioada nazistă - sau ”NSU 2.0” - o trimitere la gruparea teroristă neonazistă NSU (Clandestinitatea Naţional-Socialistă).

E-mailuri au fost trimise unor gări, tribunale, cabinete de avocaţi, jurnalişti, Consiliului Central al Evreilor din Germania sau cântăreţei germane Helene Fischer, care a luat poziţie, în septembrie, împotriva violenţelor vizând străini.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.