Politicieni, celebrităţi şi jurnalişti i-au adus un tribut lui John McCain, care a murit sâmbătă seară, după ce a suferit mai multă vreme de un cancer cerebral. Senatorul de Arizona, decorat ca erou de război, avea vârsta de 81 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

John McCain a deţinut şase mandate de senator din partea republicanilor şi a fost candidatul la preşedinţie al acestora, în 2008.

McCain a fost pilot în timpul războiului din Vietnam. Când avionul său a fost doborât, a petrecut mai mult de cinci ani ca prizonier de război. A fost supus torturii, ceea ce l-a lăsat cu dizabilităţi de durată.

Fiica lui McCain, Meghan McCain, a scris un emoţionant mesaj, pe care l-a publicat apoi pe reţelele de socializare. „Am fost alături de tata la sfârşitul lui, aşa cum el a fost alături de mine la începutul meu. În cei 33 de ani împărtăşiţi, m-a crescut, m-a învăţat, m-a corectat, alinat, încurajat şi susţinut în tot. M-a iubit şi l-am iubit. M-a învăţat cum să trăiesc. Iubirea şi grija lui, prezente mereu, infailibile, m-au făcut dintr-o fată femeie, iar el mi-a arătat ce înseamnă să fii bărbat”.

Soţia senatorului, Cindy McCain, a transmis: „Inima mi-e frântă. Sunt atât de norocoasă că am trăit aventura de a-l iubi pe acest bărbat incredibil timp de 38 de ani. A murit aşa cum a trăit, după regulile lui, înconjurat de oamenii pe care i-a iubit, în locul care i-a plăcut cel mai mult”.

Fost contracandidat al lui Barack Obama la alegerile prezidenţiale din 2008, cuplul Obama a transmis: „Puţini dintre noi au fost puşi la încercare aşa cum a fost John ori nevoit să demonstreze curaj. Dar toţi putem aspira la curajul de a pune binele mai presus de noi. John ne-a arătat ce înseamnă asta. Iar pentru asta, îi suntem îndatoraţi”.

Fostul vicepreşedinte american Joe Biden a scris: „John McCain a însemnat multe lucruri - absolvent al Academiei Navale, coleg în Senat, oponent politic, dar, pentru mine, mai mult decât orice, John a fost un prieten. Îi va fi simţită lipsa”.

Fostul preşedinte american Bill Clinton, preşedintele Donald Trump, vicepreşedintele Mike Pence şi Bernie Sanders s-au numărat printre politicienii care şi-au exprimat regretul faţă de moartea lui McCain.

„Transmit condoleanţe şi toată consideraţie familiei senatorului John McCain. Inimile şi rugăciunile noastre sunt alături de voi”, a scris Donald Trump.

Realizatorul de televiziune Jimmy Kimmel a scris: „America a pierdut un adevărat erou astăzi. Condoleanţe lui Cindy McCain, familiei McCain şi locuitorilor Arizonei care au fost atât de norocoşi să aibă ocazia de a vota pentru un om cu principii. Sacrificiul lui John McCain şi sacrificiile celor care au fost prizonieri de război şi dispăruţi în misiune nu trebuie uitate”.

„Dumnezeu să îl binecuvânteze pe John McCain. Respect pentru cetăţeanul american care a servit cu mândrie ţara noastră atâţia ani”, a scris actriţa Reese Witherspoon.

Actriţa şi vedeta de televiziune Ellen DeGeneres a notat: „Am fost onorată să îl cunosc pe John McCain. El a apărat mereu ceea ce a crezut că este corect. Transmit dragostea mea familiei lui în această zi foarte tristă pentru ţara noastră”.

Actorii Jamie Lee Curtis, Aston Kutcher şi Mia Farrow s-au alăturat şirului de celebrităţi care l-au omagiat pe erou.

„Nu a încetat niciodată să încerce să facă ce a putut mai bine”, a spus şi Whoopi Goldberg. 

Arnold Schwarzenegger a scris: „Îmi va lipsi senatorul McCain, iar gândurile mele se îndreaptă către Cindy şi întreaga familie. Fiecare dintre noi trebuie să tindă la demnitatea pe care el o ave şi la angajamentul luat faţă de ţară. Ne-a arătat drumul”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.