Poliţia turcă a intervanit cu tunuri cu apă şi gaze lacrimogene împotriva unei mulţimi care manifesta sâmbătă, la Istanbul, potrivit unui cameraman Reuters de la faţa locului, într-o încercare de a-i opri să defileze către sediul Partidului Democratic al Popoarelor (HDP, prokurd, în opoziţie) ai cărui copreşedinţi şi numeroşi membri au fost reţinuţi sau încarceraţi în baza unor acuzaţii de legături teroriste, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manifestaţia, în centrul Istanbulului, are loc la doar câteva ore după ce autorităţile turce au dispus plasarea sub arest a nouă membri ai ziarului de opoziţie Cumhuriyet şi reţinerea altor oficiali prokurzi în cadrul unei anchete antiteroriste care a declanşat un val de proteste din partea Occidentului.

Copreşedinţii HDP au fost încarceraţi până la proces.

Gaze lacrimogene au fost folosite pe străzi din cartierul Sisli din Istanbul , potrivit altui reporter afla în apropiere,.

Elicoptere de poliţie survolau zona.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.