Poliţia turcă a arestat, sâmbătă, zeci de persoane care încercau să defileze de 1 Mai la Istanbul, în ciuda unei interdicţii de a manifesta impusă din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel puţin 100 de manifestanţi au fost arestaţi în timp ce încercau să ajungă în Piaţa Taksim, spaţiu obişnuit pentru contestări, precum şi în alte cartiere şi de pe popularul bulevard Istikal, au constatat corespondenţii AFP. 

Poliţiştii au respins violent un grup, în timp ce alţii i-au târât pe manifestanţi. 

Potrivit Asociaţiei avocaţilor contemporani de la Istanbul, specializată în apărarea cazurilor sensibile din punct de vedere politic, au fost arestate 170 de persoane.                

Turcia a impus lockdown strict din 29 aprilie din cauza celui de-al treilea val epidemic care a ucis un număr record de bolnavi în fiecare zi.      

Cel puţin 394 de persoane au murit de Covid-19 vineri, potrivit autorităţilor.

Arestările de Ziua Muncii sunt obişnuite în Turcia.        

Piaţa Taksim este locul adunărilor de 1 Mai, cu confruntări adesea, de când 34 de persoane au fost ucise aici pe 1 mai 1977, într-o perioadă agitată din istoria modernă a Turciei. 

Cel puţin 11 persoane au fost arestate şi la Ankara, după ce au încercat să protesteze sâmbătă, au informat mass-media locale.                


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.