Poliţia spaniolă l-a identificat pe cetăţeanul suedez care a furat un camion plin cu butelii, pe care l-a condus cu viteză, pe contrasens, spre centrul Barcelonei, drept Robin Berggren, în vârstă de 33 de ani, relatează Daily Mail.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul, care este posibil să fi fost sub efectul drogurilor, a fost arestat, iar ancheta a fost preluată de unitatea de contraterorism a Poliţiei.

Suspectul este în curs de interogare.

Potrivit Primăriei din Barcelona, camioneta alba – care a avea numeroase butelii de gaz – a fost furată. Nu este clar deocamdată dacă a fost vorba de o tentativă de atac terorist sau doar de un jaf.

Mireia Ruiz, o femeie care văzut camionul trecând pe lângă casa sa, a declarat că şoferul a ignorat oamenii care strigau la el să oprească, pentru că merge pe contrasens. „Când oamenii au strigat la el, râdea şi făcea gesturi insultătoare cu mâna”, a declarat ea pentru AFP.

De asemenea, un post de televiziune a explicat că suspectul a lovit mai multe maşini care circulau pe autostradă.

Circa 20 de ofiţeri de poliţie şi cel puţin şase maşini de poliţie au intervenit pentru a opri camioneta.

Un ofiţer a tras un foc de armă prin luneta camionului şi a reuşit să-l determine pe şofer să oprească. 

Cel puţin o persoană a fost rănită de o butelie cu gaz, care a căzut din remorcă, scrie presa locală, deşi poliţia nu a confirmat informaţia.

Nivelul de alertă teroristă în Spania este cu un nivel sub cel maxim, din iulie 2015, în urma atacurile din Franţa. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.