Poliţia franceză a deschis o anchetă privind atacul care a avut loc sâmbătă în oraşul Romans-sur-Isère, din apropiere de Grenoble, considerându-l unul terorist, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bărbat a ucis cu cuţitul două persoane şi a rănit alte cinci.

Agresorul a intrat sâmbătă într-o tutungerie, unde i-a înjunghiat pe proprietari şi pe un client. A atacat apoi alţi oameni din două magazine, înainte de a fi arestat.

Procurorii au spus că suspectul este un refugiat sudanez în vârstă de aproximativ 30 de ani, care trăia în oraş. Au fost arestaţi alţi doi în legătură cu acest caz.

La momentul arestării lui, bărbatul „a fost găsit stând în genunchi pe pavaj, rugându-se în arabă”, au spus procurorii. 

David Olivier Reverdy, membru al sindicatului Alliance Police Nationale, a spus că bărbatul a cerut poliţiei să îl ucidă. 

Autorităţile au precizat că au început o anchetă privind „crimă legată de o operaţiune teroristă”.

Suspectul nu era cunoscut poliţiei şi nici serviciilor de informaţii, a scris site-ul France Bleu.

Ministrul de Interne, Christophe Castaner, a spus într-o vizită în oraş: „În această dimineaţă, un bărbat a pornit într-o călătorie teroristă”.

Primarul oraşului, Marie-Helene Thoraval, a declarat pentru AFP că, după ce a părăsit tutungeria, bărbatul a ajuns la o măcelărie de unde a luat un alt cuţit pentru a ataca oamenii care stăteau la coadă în faţa unei brutării.

Proprietarul măcelăriei, Ludovic Breyton, a povestit: „A luat un cuţit, a sărit peste tejghea şi a înjunghiat un client, apoi a fugit. Soţia mea a încercat să ajute victima, dar a fost în zadar”.

În casa individului au fost găsite „documente scrise de mână care aveau conotaţii religioase”, au mai transmis procurorii.

Două dintre persoanele rănite se află în stare critică.

Într-un mesaj publicat pe Twitter, preşedintele Emmanuel Macron a descris atacul ca „odios” şi a promis că „se va face lumină” în cazul acestei crime.

În Franţa sunt, de câteva săptămâni, impuse restricţii de mobilitate, din cauza epidemiei de Covid-19. Oamenii au voie să iasă din case doar pentru cumpărături de bază şi pentru a face mişcare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.