Anchetatorii ucraineni au examinat 269 de cadavre în Irpin, lângă Kiev, de când oraşul a fost recuperat de forţele ucrainene la sfârşitul lunii martie, a declarat, luni, un oficial din cadrul Poliţiei, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oraşul, care avea o populaţie înainte de război de aproximativ 62.000 de locuitori, a fost unul dintre principalele puncte fierbinţi de luptă între trupele ruse şi cele ucrainene înainte ca armata rusă să se retragă din regiunile nordice ale Ucrainei pentru a-şi intensifica ofensiva în est.

Într-un cimitir de la marginea oraşului Irpin, zeci de noi morminte au fost săpate. Sub supravegherea câtorva persoane îndoliate, muncitorii au aruncat în grabă pământul într-un singur mormânt.

”Până în prezent, am inspectat 269 de cadavre”, a declarat Serhii Panteleiev, prim-adjunctul şefului principal al departamentului de investigaţii al poliţiei.

El a spus că investigaţiile criminalistice sunt în desfăşurare în vederea stabilirii cauzei morţii în cazul mai multor victime. De asemenea, oficialul ucrainean a împărtăşit fotografii cu rămăşiţe umane care au fost carbonizate.

Panteleiev a precizat că şapte locuri din Irpin unde se presupune că au fost împuşcaţi civili au fost inspectate, fără a oferi detalii suplimentare.

Rusia dezminte că a vizat civili în cadrul operaţiunilor militare din Ucraine şi a respins acuzaţiile că trupele sale ar fi comis crime de război în zonele ocupate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.