Australianul Brenton Tarrant, autorul atacului asupra celor două moschei din Noua Zeelandă, soldat cu 50 de morţi, ar fi acţionat singur, conform poliţiei, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Tarrant, în vârstă de 28 de ani, şi-a transmis atacul în direct pe Facebook. Celelalte trei persoane arestat ulterior nu au fost implicate în atac, a informat Mike Bush, comisarul poliţiei.
 
Bush a precizat că un alt bărbat a fost pus sub acuzare pentru posesie ilegală de arme în timp ce un bărbat de 18 ani va apărea în faţa unui tribunal luni. O femeie a fost eliberată fără să fie pusă sub acuzare.
 
Tarrant rămâne în custodia poliţiei fără posibilitatea de eliberare pe cauţiune şi va apărea în faţa tribunalului din nou pe 5 aprilie.
 
În jur de 34 de persoane se află în continuare în spital, unele dintre ele în stare gravă, printre care şi o fată de patru ani.
 
Premierul neozeelandez Jacinda Ardern a declarat că guvernul va discuta despre o reformă a politicilor privind armele luni şi a subliniat din nou că „vor exista schimbări în legile privind posesia de arme”.
 
Vorbind în faţa reporterilor duminică, ea a afirmat că parlamentul va aduce un omagiu marţi victimelor „acestui atentat” şi că se aşteaptă ca trupurile celor decedaţi să fie returnate familiilor până miercuri.
 
Ardern a precizat şi că „mai multe întrebări îşi vor găsi răspunsul” privind rolul reţelelor sociale precum Facebook, care a fost folosit pentru a distribui imagini în direct cu atacul. Ea a declarat că aceste platforme au un public vast şi că este o problemă „care nu ţine doar de Noua Zeelandă”.
 
Facebook a anunţat că a şters 1,5 milioane de videoclipuri cu atacul de la cele două moschei.
 
„În primele 24 de ore am şters 1,5 milioane de videoclipuri ale atacului la nivel global, dintre care 1,2 milioane au fost blocate înainte de a fi încărcate”, a informat Facebook pe Twitter sâmbătă seara.
 
Compania a precizat că va şterge şi toate variantele editate ale videoclipului, din respect faţă de persoanele afectate şi din cauza îngrijorărilor autorităţilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.