Poliovirusul a fost detectat în probele de apă uzată din New York, ceea ce sugerează o probabilă circulaţie locală a virusului, potrivit oficialilor din domeniul sănătăţii, citaţi de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficialii subliniază urgenţa de a fi la zi cu vaccinările împotriva poliomielitei, în special cele din zona metropolitană a oraşului New York. 

Majoritatea oamenilor din SUA sunt protejaţi de poliomielită datorită vaccinării. Cu toate acestea, persoanele nevaccinate şi subvaccinate sunt vulnerabile, iar poliomielita poate provoca paralizie incurabilă şi moarte. 

Majoritatea persoanelor cu poliomielită nu prezintă niciun simptom. Unii au simptome asemănătoare gripei, cum ar fi dureri de gât, febră, oboseală şi greaţă. 

"Pentru fiecare caz de poliomielită paralitică identificat, alte sute pot fi nedetectate", a declarat comisarul de stat pentru sănătate, Dr. Mary T. Bassett.  

"Detectarea poliovirusului în probele de apă uzată din New York este alarmantă, dar nu surprinzătoare”, a adăugat acesta.  

Comisarul municipal pentru sănătate, Dr. Ashwin Vasan, a declarat că, în condiţiile în care poliomielita circulă în comunităţile noastre, "pur şi simplu nu există nimic mai esenţial decât vaccinarea copiilor noştri pentru a-i proteja de acest virus, iar dacă sunteţi un adult nevaccinat sau incomplet vaccinat, vă rugăm să alegeţi acum să vă vaccinaţi". 

Acest lucru vine după identificarea unui caz de poliomielită paralitică la un locuitor din comitatul Rockland, la 21 iulie, şi după ce a fost detectat în mai, iunie şi iulie în probe de apă uzată din comitatele Rockland şi Orange, învecinate oraşului. 

Oficialii spun că acoperirea vaccinală de rutină a scăzut în rândul copiilor din New York începând cu 2019, observând că doar 86,2% dintre copiii din New York cu vârste cuprinse între 6 luni şi 5 ani au primit trei doze de vaccin antipoliomielitic, ceea ce înseamnă că aproape 14% nu sunt complet protejaţi. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.