Podul Ciongar, un pod important care asigură o legătură între Crimeea anexată şi regiunea Herson, în sudul Ucrainei parţial ocupată, atins joi într-un bombardament ucrainean, ”nu mai este utilizabil” pentru moment, anunţă vineri un reprezentant al ocupaţiei, Vladimir Saldo relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din nefericire, podul este mult mai avariat decât credem noi iniţial”, anunţă la postul rus de televiziune Rossiya-24 şeful administraţiei părţii ocupate a regiunii Herson, Vladimir Saldo.

”În următoarele 15-20 de zile, poate mai mult, în timp ce lucrăm şi stabilim ce putem face, podul nu mai este utilizabil”, a declarat el.

Podul Ciongar - pe care două benzi asigură o legătură între Crimeea şi Herson - a fost atins într-un bombardament, în noaptea de miercuri spere joi.

Podul se află pe cea mai directă rută între Crimeea şi Melitopol, unul dintre cele mai mari oraşe ucrainene cucerite de către Rusia în sudul Ucrainei.

Ocupaţia din Crimeea anunţa că podul - esenţial în transportul de trupe, muniţie şi echipament în ambele direcţii către peninsulă - urma să fie complet operaţional în maximum două săptămâniâ, relatează CNN.

Saldo sublinia joi că avarierea podului ”nu va decide niciun rezultat al operaţiunii speciale”.

Însă a recunoscut că îngreunează livrări de hrană şi alte livrări.

Aceste livrări urmează să fie efectuate pe un drum mai lung, mai la vest, pe la Armiansk şi Perekop, situate mai aproape de poziţii ucrainene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.