Hackeri au atacat sisteme informatice aparţinând unei societăţi care gestionează programări la vaccinare împotriva noului coronavirus în regiunea Latium, în care se află Roma, iar platforma a fost oprită, anunţă duminică autorităţile regionale, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un atac puternic al unor hackeri vizând întreaga (bază de date) a regiunii este în curs”, anunţă autorităţile într-un mesaj postat pe Facebook.

Toate sistemele au fost dezactivate, inclusiv cele ale portalului sanitar şi reţelei de vaccinare din regiune, iar programările la vaccinare riscă să înregistreze întârzieri, anunţă autorităţile.

”Este un atac informatic foarte puternic, foarte grav (...). Totul este în pană”, subliniază directorul Sănătăţii din Latium, Alessio d'Amato.

Potrivit agenţiei italiene de presă Ansa, Poliţia italiană a Comunicaţiilor şi Parchetul din Roma s-au sesizat în acest dosar şi ar putea deschide o anchetă, în vederea identificării autorilor atacului.

Italia a urmat exepmplul Franţei - unde un paşaport sanitar este pe cale să fie extins - şi a anunţat introducerea unui ”paşaport verde” obligatoriu cu privire la o întreagă listă de activităţi.

Această decizie a provocat manifestaţii de protest în întreaga ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.