Coreea de Nord l-a avertizat pe preşedintele american Donald Trump să se abţină de la orice "remarcă iresponabilă", în prima zi a turneului maraton efectuat de liderul de la Casa Albă în Asia, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rodong Sinmun, organul de propagandă al partidului unic aflat la putere la Phenian, a explicat că unii americani militează pentru destituirea lui Donald Trump deoarece declaraţiile sale virulente sunt susceptibile de a provoca un "dezastru nuclear pe continentul american".

Potrivit ziarului, preşedintele american este "instabil din punct de vedere spiritual".

Aflat la Tokyo, Donald Trump a afirmat, fără a preciza ţara, că "niciun dictator nu trebuie să subestimeze determinarea SUA".

Rodong Sinmun îl evocă pe senatorul republican Bob Corker, care prezidează comisia de Afaceri Externe, dar şi alte personalităţi americane şi susţine că acesta îl acuză pe Donald Trump că agravează fără motiv tensiunile cu Coreea de Nord.

Însă Trump nu a făcut nimic şi "provoacă în mod grav Coreea de Nord cu remarcile sale stupide", scrie jurnalul într-un editorial publicat de agenţia oficială KCNA.

"Dacă SUA comit o greşeală de interpretare în privinţa voinţei de fier a Coreei de Nord, acesta se va vedea constrânsă să declanşeze o corecţie fermă şi fără milă, mobilizând toate forţele sale", a notat Rodong Sinmun.

Preşedintele american se află într-un turneu de 11 zile în Asia, început, duminică, în Japonia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.