Coreea de Nord acuză Statele Unite de faptul că practică ”standarde duble” în privinţa testării armamentului, potrivit presei nord-coreene de stat, în urma unei reuniuni de urgenţă cu uşile închise a Consiliului de Securitate al ONU pe această temă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Phenianul a procedat la un nou tir de rachetă balistică de tip mare-sol (SLBM) marţi, ultimul dntr-o serie de teste recente, care a condus la această reuniune a ONU, la iniţiativa Statelor Unite şi Regatului Unit.

Un purtător de cuvânt al Ministerului nord-coreean de Externe a dat asigurări că testul nu viza Statele Unite şi că a fost efectuat ”numai pentru apărarea ţării”.

”Aşadar Statele Unite nu au de ce să se îngrijoreze sau se preocupe de acest tir”, declară el, citat de agenţia oficială nord-coreeană de presă KCNA.

Critici americane la adresa Phenianului cu privire la ”dezvoltarea şi tiruri de testare ale aceluiaşi sistem de armament ca cel deţinut şi dezvoltat de către al Statelor Unite sunt o expresie a unui standard dublu”, acuză diplomatul.

”Acest lucru nu face decât să ne consolideze suspiciunea” faţă de sinceritatea declaraţiilor Statelor Unite, care insistă asupra faptului că nu au intenţii ostile faţă de regmul lui Kim Jong Un, subliniază el.

Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un s-a întâlnit în trei rânduri cu fostul preşedinte american Donald Trump, însă au eşuat să ajungă la un acord care să pună capăt programului nuclear nord-coreean.

Negocieri în dosarul nuclear nord-coreean se află într-un punct mort de la eşecul summitului de la Hanoi, la începutul lui 2019.

Preşedintele american Joe Biden s-a angajatsă exploreze calea diplomatică, însă mai discret, în căutarea unor domenii în care să se întegistreze progrese.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.