Pfizer Inc preconizează să livreze peste 13 milioane de doze de vaccin împotriva covid-19 în Statele Unite - până la jumătatea lui martie -, dublu faţă de volumul de la începutul lui februarie, anunţă un cadru din conducerea grupului farmaceutic american într-o depoziţie pregătită în vederea audierii sale în Congresul american, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pfizer este pe cale să livreze 120 de milioane de doze de vaccin împotriva covid-19 în Statele Unite până la sfârşitul lui martie, precizează directorul comercial al Pfizer John Young.

Laboratorul se declară totodată pregătit să livreze în total 300 de milioane de doze de vaccin Statelor Unite - până la sfârşitul lui iulie - şi estimează că îşi poate creşte producţia mondială în 2021 la cel puţin două miliarde de doze, anunţă el.

Preşedintele Moderna Inc, Stephen Hoge, estimează, potrivit unei depoziţii pregătite de asemenea în avans, să livreze Statelor Unite 100 de milioane de doze de vaccin împotriva covid-19 - până la sfârşitul lui martie - şi 300 de milioane până la sfârşitul lui iulie.

Johnson&Johnson estimează, la rândul său, că poate expedia cel puţin 20 de milioane de doze de vaccin împotriva covid-19, cu o singură doză, până la sfârşitul lui martie, după ce a primit unda verde a Agenţiei americane a medicamentului (FDA), şi 100 de milioane de doze până la mijlocul lui 2021, a anunţat vicepreşedintele însărcinat cu afaceri medicale Richard Nettles.

Aceste depoziţii au fost pregătite în vederea unei audieri în Congres pe tema disponibilităţii vaccinurilor, care urmează să aibă loc marţi în Comisia pentru Energie şi Comerţ a Camerei Reprezentanţilor, după ce Statele Unite au depăşit luni pragul de 500.000 de morţi din cauza covid-19.

Aceste anunţuri arată că Statele Unite ar putea primi 240 de milioane de doze de vaccin împotriva covid-19 până la sfârşitul lui martie, în vederea vaccinării a 130 de milioane de americani, şi 700 de milioane de doze de vaccin până la începutul verii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.