Petrolierul iranian imobilizat săptămâna trecută în largul Gibraltarului poate fi eliberat, dacă Teheranul prezintă probe cu privire la destinaţia acestuia, afirmă ministrul britanic de Externe Jeremy Hunt, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă avem garanţii că nu se duce în Siria, atunci vom găsi o soluţie, în baza unei proeduri obişnuite în justiţia din Gibraltar”, a declarat sâmbătă şeful diplomaţiei britanice.

”Este ceea ce am discutat la telefon. Este totodată încurajator să auzim partea iraniană spunând că nuu doreşte o escaladare a tensiunilor”, a declarat Hunt.

În afară de cazul petrolierului Grace 1, Strâmtoarea Ormuz a fost teatrul unei multiplicări a tensiunilor în ultimele săptămân între Iran şi Occident.

La începutul lui mai, Statele Unite au pus capăt scutirilor care le permiteau mai multor ţări asiatice să continue să importe petrol iranian.

La 13 iunie, două petroliere au fost atacate. Washingtonul a acuzat în acest incident Teheranul, care neagă orice implicare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.