Un petrolier iranien care a ars din 6 ianuarie în largul Mării Chinei s-a scufundat după opt zile de la coliziunea cu o navă chineză, au anunţat duminică mass-media chineze, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un responsabil iranian a declarat că nu mai există vreo speranţă să fie găsiţi supravieţuitori printre cei 30 de membrii ai echipajului. 

Tancul petrolier Sanchi, care transporta 136.000 de tone de hidrocarburi uşoare, a luat foc după ce s-a lovit pe 6 ianuarie de o navă  chineză cu încărcătură.

Autorităţile chineze au minimalizat riscurile unei catastrofe de mediu după acest accident, care s-a produs la 300d e kilometri est de oraşul Shanghai.

Petrolierul număra la bord 32 de membrii ai echipajului - 30 de iranieni şi doi din Bangladesh. Trei corpuri au fost găsite până în prezent. 

Eforturile de salvare au fost dificile din cauza temperaturilor ridicate (89 de grade Celsius) de la bordul navei iraniene, potrivit lui He Wanb, specialist al societăţii petroliere chineze Huade Petrochemical, citat de CCTV.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.