Autorităţile din oraşul chinez Wuhan au anunţat că au încheiat vasta operaţiune de depistare covid-19, organizată după o reapariţie a bolii la peste un an după ce noul coronavirus a apărut în oraş, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Testarea covid-19 a peste 11 milioane persoane, începând de marţi, permite o ”acoperire completă” a tuturor locuitori ai oraşului - cu excepţia copiilor în vârstă de până la şase ani şi a studenţilor aflaţi în vacanţă în străinătate, a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă, un oficial de rang înalt de la Wuhan, Li Tao, potrivit agenţiei chineze de presă oficiale China Nouă.

Wuhanul a înregistrat sâmbătă 37 de cazuri de covid-19 - transmise pe plan local -, iar 41 de purtători asimptomatici ai noului coronavirus au fost depistaţi în cadrul ultimei serii de teste, precizează Xinhua.

Autorităţile din Wuhan anunţau săptămâna trecută că s-au decoperit şapte cazuri de covid-19 între muncitori migranţi, originari din alte provincii.

China parctic a eradicat epidemia, în urmă cu un an, după apariţia noului coronavirus, la Wuhan, la sfârşitul lui 2019 şi în urma unui prim val care a antrenat plasarea într-o carantină extrem de dură a populaţiei acestui oraş la începutul lui 2020.

Însă China se confruntă în prezent cu o intensificare a epidemiei covid-19.

Autortăţile au anunţat că au mobilizat peste 28.000 de îngrijitori şi 2.800 de locuri în cadrul campaniei de depistare.

Noua variantă indiană (delta) a SARS-CoV-2 a afectat zeci de oraşe şi se răspândeşte pe teritoriul chinez, în urma contaminării unor angajaţi însărcinaţi cu curăţenia avioanelor pe aeroportul din Nankin (est).

În lupta împotriva acestei reapariţiia covid-19, autorităţile au plasat în carantină populaţii ale unor oraşe şi au impus măsuri precum întreruperea legăturilor de transport intern şi organizarea unor campanii masive de depistare.

Beijingul a înăsprit, de asemenea, restrcţiile impuse călătoriei chinezilor în străinătate.

Serviciile chineze de imigraţie au avertizat miercuri că nu mai emit paşapoarte obişnuite şi alte documente în vederea plecării din China din motive ”neimperative şi neurgente”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.