Un migrant fără acte din Myanmar a murit într-un accident rutier în timp ce fugea dintr-un centru de detenţie din Malaezia, împreună cu peste o sută de alţi migranţi, joi seară, afirmă oficiali citaţi de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul este al doua evadare raportată dintr-un centru de detenţie malaezian în tot atâţia ani. În aprilie 2022, 582 de refugiaţi etnici Rohingya din Myanmar au evadat dintr-un depozit din nordul statului Kedah. Şase dintre aceşti migranţi au fost ucişi după ce au fost loviţi de autovehicule, pe o autostradă.

Un număr total de 131 de migranţi au evadat din centrul Bidor din statul Perak din vestul Malaeziei joi seară, a declarat, vineri, directorul general al Departamentului pentru Imigrări Ruslin Jusoh.

Unul dintre migranţi a murit în urma unui accident rutier, a spus el, adăugând că operaţiunile de căutare sunt în desfăşurare pentru ceilalţi evadaţi.

Între migranţii care au evadat din clădirea pentru bărbaţi a depozitului se numără 115 refugiaţi de etnie Rohingya şi 16 cetăţeni din Myanmar de alte etnii, a relatat agenţia de presă de stat Bernama, citând o declaraţie a Poliţiei din Perak. Bernama a arătat că bărbatul care a murit a fost lovit de un autovehicul, pe o autostradă.

Malaezia, care nu recunoaşte statutul de refugiat, a fost mult timp o destinaţie favorită pentru etnicii Rohingya care fug de persecuţie din Myanmar sau din taberele de refugiaţi din Bangladesh.

Însă în ultimii ani, Malaezia a întors din drum ambarcaţiunile care transportă refugiaţi Rohingya şi a adunat mii de persoane în centrele de detenţie aglomerate, ca măsuri de represiune faţă de migranţii fără acte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.