Peste 90 de persoane, între care mulţi copii, care fugeau de o epidemie de holeră, au murit după ce ambarcaţiunea pe care se aflau s-a scufundat în largul coastei de nord a Mozambicului, au anunţat autorităţile locale, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficialii din provincia Nampula au declarat că au fost salvate doar cinci persoane din cele aproximativ 130 care se crede că se aflau la bord. Aceştia fugeau de o epidemie de holeră, a declarat secretarul de stat din Nampula, Jaime Neto. Mulţi copii se numără printre morţi, a adăugat el.

"Deoarece vasul era supraaglomerat şi nepotrivit pentru a transporta pasageri, a sfârşit prin a se scufunda", a declarat Neto.

O înregistrare video neverificată postată pe reţelele sociale arată zeci de cadavre care zac pe o plajă.

Se pare că ambarcaţiunea călătorea de la Lunga către Insula Mozambic, în largul coastei Nampula.

Provincia Nampula a fost una dintre cele mai afectate de epidemia de holeră, care s-a răspândit în mai multe ţări din Africa de Sud începând cu luna ianuarie a anului trecut. Potrivit Unicef, epidemia actuală este cea mai gravă din ultimii 25 de ani. Din octombrie 2023, Mozambic a raportat 13.700 de cazuri confirmate şi 30 de decese.

O insurecţie islamistă în provincia vecină Cabo Delgado a provocat moartea a cel puţin 4.000 de persoane şi strămutarea a aproape un milion de alte persoane de când a început, în urmă cu peste şase ani.

Timp de aproape 400 de ani, insula Mozambic a fost capitala Africii de Est portugheze, când regiunea se afla sub dominaţie colonială. Insula a fost desemnată sit al patrimoniului mondial UNESCO pentru arhitectura sa colonială şi istoria sa bogată ca punct comercial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.