Un oficial egiptean de frontieră a declarat pentru CNN că cel puţin 826 de cetăţeni străini au părăsit duminică Fâşia Gaza prin punctul de trecere Rafah, cel mai mare număr de persoane care au părăsit enclava într-o singură zi, pe fondul războiului dintre Israel şi Hamas.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reţeaua americană citează, de asemenea, un oficial guvernamental egiptean care a declarat că nouă palestinieni răniţi au trecut prin Rafah.

Printre cei care au părăsit Gaza se numără şi români.

A fost prima evacuare de cetăţeni străini după joi, când peste 300 de persoane au părăsit Gaza prin punctul de trecere, potrivit unui oficial de frontieră.

Situat în partea de nord a Sinaiului egiptean, Rafah este singurul punct de trecere a frontierei dintre Gaza şi Egipt. Acesta se află de-a lungul unui gard de 8 mile (12,8 kilometri) care separă Gaza de deşertul Sinai.
 
Fiind singura rută de intrare şi ieşire din Gaza care nu este închisă din cauza asediului israelian, Rafah a jucat un rol-cheie în eforturile de a introduce ajutoare şi de a scoate oameni din enclavă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.